jueves, 24 de septiembre de 2020

PARLEM DEL CARTELL DE LA MERCÈ 2020

https://docs.google.com/presentation/d/1CLql1hlQNaZvAtpqF4WoDZLtEqCyljuLX6eC9xCP1fE/edit?usp=sharing

EXPLICACIÓ DEL SIGNIFICAT DEL CARTELL DE “LA MERCÈ 2020”


El cartell que han creat per a la Mercè 2020 és un exemple perfecte d'aquesta cultura tradicional portada als nostres temps. És una Mercè que podria procedir perfectament d'un cartell dels anys quaranta. 


Una nena que representa l'esperança en les generacions més noves i que, en posició activa, sosté a la mà una llagosta, aquell insecte convertit en plaga que va fer que els barcelonins del 1687 es posessin en mans de la Verge de la Mercè. Quan es va aturar la calamitat, la santa va acabar sent nomenada patrona de Barcelona. Avui, aquest insecte que ens explica per si sol tota la història d'un patronatge i d'una festa, marca la silueta d'un somriure sobre la mascareta immaculada que duu la nostra Mercè, un signe dels temps tan simbòlic com els representants del món natural que envolten la noia.

 

I és que, entre els cabells de la Mercè del 2020 trobaràs ocells que fan pensar en la música de la festa, sargantanes que canvien de color i es transformen com fan actors i actrius sobre un escenari, o uns arbres que, amb les seves llargues arrels, representen la tradició que ens lliga a la terra. Perquè també la biodiversitat, i la lluita per protegir-la, és un signe dels temps que vivim, uns temps de pandèmia en què una humil llagosta representa, a la vegada, un passat de tradició i un món futur més sostenible i natural.  


No hay comentarios:

Publicar un comentario